








easyJet
תל אביב - אמסטרדם
יום רביעי 26/09/18
טיסה 7934
המראה מנתב"ג : 14:10
נחיתה בסכיפול : 18:25
אמסטרדם - תל אביב
יום שני 01/10/18
EZY7933 טיסה
המראה מסכיפול - 07:20
נחיתה בנתב"ג - 13:15
Departurs 3
Check-In Desk 29
Gate F01
קוד יאט"א EZY טרמינל: 1
נחיתות בטרמינל 3 בלבד, שימו לב למיקום חניית הרכב.
תחילת הצ'ק-אין לטיסה: 3 שעות לפני ההמראה.
ניתן לבצע צ'ק-אין מוקדם לטיסה באתר החברה.
כרטוס: מתבצע בדלפקי הצ'ק אין, החל מ-3 שעות לפני הטיסה ועד לשעת סגירת הדלפקים.
שירותי הקרקע בנתב"ג ניתנים ע"י חברת QAS
מיקום: לחברה אין משרד בארץ
טלפון:
נתב שיחות באנגלית 03-7630561
טלפון חברה בחו"ל 0843-1045000
איזיג'ט -: EasyJet היא חברת תעופה ("low cost") שבסיסה הראשי נמצא בנמל התעופה לוטון שבאזור לונדון, והיא מפעילה טיסות זולות בין 134 ערים באירופה, צפון אפריקה וערים נוספות (דוגמת תל אביב). לחברה 27 בסיסי פעולה באירופה. בשנת 2015 פורסם בעיתונות כי החברה היא חברת התעופה הרביעית בגודלה בעולם מבחינת כמות הנוסעים...".
מומלץ לקנות את כרטיס הטיסה ישירות מאתר החברה. ככל שתקדימו לקנות כך ניתן יהיה למצוא מחיר זול יותר.
המושבים לא ממש מרווחים אך סבירים בהחלט לטיסות של עד 6 שעות. לא מוגשות ארוחות בטיסה אך ניתן לקנות כריכים, חטיפים, שתיה קלה ואלכוהול. גם מוצרי דיוטי-פרי נמכרים בטיסה. כרטיס בסיסי אינו כולל בחירת מקום ישיבה ולכן אם טסים בזוג או בקבוצה ורוצים לשבת ביחד- יש תוספת תשלום על בחירת מקום, בערך 5 אירו לכל טיסה. כמו כן כרטיס בסיסי אינו כולל אפשרות ביטול. ניתן לשנות את הפרטים על הכרטיס כמו השם למשל, בתוספת תשלום. מבחינת מטען, הכרטיס הבסיסי אינו כולל מטען/מזוודה שעולה לבטן המטוס אלה רק מטען/תיק יד כמפורט -
כל כרטיס שקונים לטיסה בחברת איזיג'ט מאפשר לנוסע לעלות איתו למטוס תיק יד או מזוודת טרולי קטנה ללא תוספת תשלום. תיק היד או המזוודה חייבים להיות במידות של עד 56X45X25 ס"מ כולל גלגלים וידיות. לא תמיד הם בודקים אבל אם יחליטו לבדוק והמידות יחרגו תאלצו לשלם תוספת על מנת להעלות את המזוודה לבטן המטוס. לכן כדאי למדוד היטב את המזוודה כדי לא להיות מופתעים בשדה התעופה. שימו לב - אין הגבלת משקל על תיק היד.
טיפ - אם מוסיפים מזוודה בתשלום (עד 20 ק"ג), אפשר למקם את כל הדברים הכבדים דווקא בטרולי שעולה אתכם למטוס משום שאין עליו הגבלת משקל! כך תוכלו לקחת יותר ולא לחרוג במשקל של המזוודה.
בנוסף לתיק היד שעולה אתכם למטוס, בעת רכישת הכרטיסים (או גם לאחר מכן) ניתן, בתוספת תשלום, להוסיף מזוודה במשקל של עד 20 ק"ג. ניתן גם לשלם על מזוודה זו בשדה התעופה אך המחיר זול יותר בתשלום מראש דרך אתר האינטרנט של החברה. המחיר הממוצע למזוודה, לכל כיוון, בערך 30 אירו.
טסים עם ילדים?
תינוק נחשב עד גיל שנתיים, ילד נחשב עד גיל 16. לא ניתן לטוס עם תינוק בן פחות משבועיים.
כאשר טסים עם ילד ניתן להעלות לטיסה כיסא בטיחות/בוסטר ועגלה/טיולון מתקפל ללא תוספת תשלום. אם אתם טסים עם ילד עד גיל 5 יש לכם עדיפות ותוכלו לעלות למטוס ראשונים לפני כולם (לאחר מחזיקי SPEEDY BOARDINGׂ) . אפשר לקנות במטוס ערכת חטיפים ומשחקים לילדים.
חברת איזיג'ט תומכת בהנקה וניתן להניק בכל עת.
ביטול טיסה - המדריך:
כמה זה עולה ואיך תחסכו הוצאות מיותרות
חברות התעופה מאפשרות להזמין כרטיסי טיסה בקלות ובמהירות, אבל מערימות קשיים על מי שנדרש לשנות או לבטל את הכרטיס בגלל אירוע בלתי צפוי.
גבריאלה דוידוביץ'-ויסברג- דה מרקר 06.08.2018
יותר מ-100 אלף איש צפויים לעבור בנתב"ג בכל אחד מימי העומס של חופשת הקיץ - עלייה של 15% לעומת השנה שעברה. זאת, הודות לרפורמת שמים פתוחים וכניסתן לישראל של חברות הלואו קוסט. ואולם הסיכוי ש-100% מרוכשי הכרטיסים אכן יגיעו לטיסתם ביום המיוחל שואף לאפס, מאחר שתמיד יהיו אירועים בלתי צפויים - מחלות, תקלות וסיבות נוספות - המונעים מאנשים להגיע לטיסתם, בין אם הם יודעים על כך מראש ובין אם זה קורה ביום הטיסה.
כמה תשלמו על שינויים בכרטיס?
איזיג'ט
ביטול כרטיס
עד 24 שעות מביצוע ההזמנה - 45-38 דולר
שינוי כרטיס
יותר מ-60 יום לטיסה - 29-23 דולר
פחות מ-60 יום - 73-45 דולר
העברת כרטיס לנוסע אחר
יותר מ-60 יום לפני הטיסה - 29-23 דולר
פחות מ-60 יום - 73-68 דולר
תיקון שגיאת כתיב בכרטיס
ללא תשלום
כמה קשה למצוא את המידע
קל - עמוד מרוכז עם כל המידע, זמין מדף הבית
בין חברות התעופה ללקוחות אמורים להתקיים יחסי מסחר המאפשרים לבטל ולשנות את תנאי הטיסה, יחד עם הגנה על רווחי החברה בגין כרטיסים שכבר נרכשו. עם זאת, בניגוד לרוב עסקות הרכישה הנעשות בשוק החופשי, שבהן מקבלים מוצר מוחשי במחיר ברור, כרטיסי טיסה הם מוצר משתנה, עתידי, שללקוח אין יכולת לנחש את מחירו המוחלט וכתוצאה מכך גם את השינויים החלים בו - דבר שעלול לגרום לבעיות במקרה של ביטול או שינוי.
לחברות התעופה יש שיקולים מסחריים מגוונים בתמחור ובמכירת הכרטיסים, המקשים על הנוסע לדעת מראש מה יהיו תוצאות ביטול או שינוי כרטיס הטיסה. ברוב המקרים, חברות התעופה דואגות למנוע מעצמן הפסדים, ואולי אף להרוויח, בגין ביטולים - אם הן מוכרות שוב כרטיסים שכבר התקבל עבורם תשלום לפני שבוטלו.
לפי משרד התחבורה האמריקאי, חברות התעופה האמריקאיות הרוויחו כ-3 מיליארד דולר ב-2017 בגין שינוי וביטול כרטיסים. ההערכות בענף התעופה האמריקאי הן כי דווקא החברות שגובות את הסכומים הנמוכים ביותר עבור שינוי בכרטיסי הטיסה - הן אלה שגורפות את הרווחים הגדולים עליהם.
לטענת בכיר בענף התעופה הישראלי, החברות הישראליות אינן רואות במנגנון השינויים והביטולים של כרטיסי הטיסה דרך להגדלת הרווחים. למרות זאת, ההערכות הן כי גם בישראל מדובר על מיליוני שקלים בשנה שנצברים בקופות החברות עקב שינויים וביטולים של כרטיסי טיסה.
לדברי אותו בכיר, מכיוון שהמחירים בענף תנודתיים, החברות משקללות את כל הנזקים שעלולים להיווצר להן בעקבות השינויים האפשריים - וכך מגיעות למחיר המוצע לנוסע. לדבריו, חברות התעופה מביאות בחשבון את העלויות הכרוכות בכרטוס חדש ובשירות לקוחות במקרה של ביטולים.
איך נקבעים הסכומים שנגבים בגין שינויים בכרטיסי הטיסה? לדברי הבכיר, לכל חברה יש מדיניות משלה לגבי שינוי וביטול כרטיסים. יש חברות שגובות סכום מסוים עבור השינוי ויש כאלה שגובות דמי ביטול מלאים.
החברות הישראליות מחויבות לאפשר ביטול בהתאם לחוק הגנת הצרכן. החוק מאפשר לנוסעים לבטל את רכישת הכרטיסים, אם נרכשו בחברות ישראליות ובכאלה שיש להן נציגות רשמית בישראל, תוך 14 יום ממועד הרכישה, וכל עוד יש 18 יום עד מועד הטיסה. במקרה של ביטול במועד המותר, הצרכן מחויב לשלם 5% מערך העסקה או 100 שקל - הנמוך מביניהם. לדברי הבכיר, החברות הישראליות מגלמות במחירי הכרטיסים את עלויות הביטול האפשרי, כדי למנוע פגיעה אפשרית בהכנסותיהן.
עו"ד מיכאל אטלן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, מדגיש כי החוק תקף ברכישה מקוונת, באתרי אינטרנט, או בעסקה טלפונית, אבל אינו תקף בעסקה פרונטלית. "לחברות הלואו קוסט יש יתרון מובנה בכניסה לארץ, בהשוואה לחברות ישראליות, מכיוון שהחוק לא חל עליהן", הוא אומר.
לדברי אטלן, הרשות ומשרדי הכלכלה והתיירות בוחנים מהלך שלפיו יוצעו לנוסעים הישראלים שתי רמות מחיר - האחת עם אפשרות ביטול, שתהיה יקרה יותר; והשנייה ללא אפשרות ביטול, שתהיה זולה יותר. בימים אלה מתבצעת בדיקה כלכלית, שבוחנת את המהלך ואת השפעתו האפשרית על יוקר המחיה. "החברות ייאלצו לחשוף בפני הרשות את כל המידע בנושא, מכיוון שלא ניתן להסתמך על מסד נתונים חיצוני", הוא אומר. "מחיר של טיסה או מלון משתנים כל רגע - ולכן קשה לחשב ממוצעים".
קשת עלויות רחבה
מבדיקה של 12 חברות התעופה המובילות שפועלות בישראל, ניתן לראות כי לא כל החברות מאפשרות לבטל כרטיסים, ובחברות שמאפשרות זאת, קשת העלויות יכולה להיות רחבה במיוחד.
הקנסות בגין שינוי בכרטיס נמוכים מאלה שנגבים עבור ביטול מוחלט, אך אין הדבר אומר שהנוסע משלם פחות. ברוב החברות עלות השינוי נעה בין עשרות דולרים לכ–200 דולר.
לקנס מתווספת עלות בגין התעריף החדש שנגזר מהשינוי במועד הטיסה - שכן מחירי הכרטיסים עולים בעונות מסוימות וככל שמתקרב מועד הטיסה. הדבר אינו עובד בכיוון ההפוך - במקרה שבו השינוי מביא להוזלת הכרטיס, החברות לא יחזירו ללקוח כסף, ואולי אף ירוויחו יותר ממכירת הכרטיס המקורי שלו פעם נוספת.
גם ניסיון להעביר את כרטיס הטיסה לאדם אחר נתקל בהתנגדות מצד חברות התעופה. אלה טוענות כי לא ניתן להחליף שם בכרטיס הטיסה מחשש לספסרות. זהו חשש מוצדק, שכן גורמים מסוימים יכולים לרכוש כרטיסים במחירים זולים ובהמשך למכור אותם במחירים גבוהים יותר - דבר שיפגע בהכנסות חברות התעופה ובלקוחות. החברות מעדיפות לשמור לעצמן את הזכות לבטל או לשנות את כרטיסי הטיסה עבור הלקוחות, ובכך להיות האחראיות היחידות על מכירה נוספת של אותם כרטיסים.
דווקא חברות הלואו קוסט, וגם ישראייר הישראלית, מאפשרות ללקוחות להעביר את הכרטיסים שלהן לגורם שלישי, בכפוף לתשלום קנס שהופך את ניסיון הספספרות ללא כדאי.
בעיה נוספת שבה נתקלים נוסעים רבים היא שגיאות כתיב בשם הנוסע. אף שברור כי במקרים רבים זו טעות איות, ולא בניסיון ספסרות של הכרטיס לגורם שלישי, חברות התעופה מקשות על הנוסעים וגובות עשרות דולרים בגין תיקון שם.
גם בתחום זה, מי שמשנות את הגישה הן חברות הלואו קוסט, המאפשרות לתקן איות של שם הנוסע בחינם, מתוך הבנה שמדובר בפעולת מחשב פשוטה ברוב המקרים.
הכי שקופה - ישראייר
חלק מהחברות לא מסתפקות בקנסות הכרוכים בביטול או שינוי פרטי הכרטיס - וגובות עמלת טיפול נוספת, רק עבור הפנייה לנציגי השירות שמבצעים את השינויים. מבין החברות שנבדקו, אל על גובה על הפעולה כ-50 דולר נוספים, לופטהנזה - 75 דולר, ובריטיש איירווייז - כ-40 דולר. בריטיש היא היחידה שמאפשרת להוזיל את הפעולה על ידי ביצועה באמצעות אתר האינטרנט במקום בטלפון.
במרבית חברות התעופה לא ניתן לבצע שינויים באופן עצמאי באתרים, מסובך להגיע לאיזור השינויים והביטולים, וכשמוצאים אותו - עדיין קיים קושי בהשגת המידע המלא. גם כאן, המצטיינות בהצגת המידע היו חברות הלואו קוסט הזרות וישראייר הישראלית - בעוד בשאר חברות התעופה כמעט בלתי אפשרי למצוא את תנאי השינוי מבלי להתחיל בביצוע הזמנת הכרטיס.

